R2 Dag6 – De 187 stegen

Dagen bar till Kungsbacka. Jag behövde lägga till 23 unika för att få Unique-250 medaljen och Kungsbacka har 24 zoner varav jag kände för att ta 23. Perfect!

De första timmarna flöt väl på mest. Kungsbacka var inte speciellt uppseendeväckande. En hel del torg och marknadsstånd i centrum och många som gillar hästar då jag såg en hel del släpkärror men så har ju Kungsbacka också ett ridgymnasium.  På det hela taget kändes det mesta lagom och rätt likt Stenungsund fast utan Stenungsunds jobbiga höjdskillnader men i gengäld inte någon underbar havsutsikt heller.

I norr blev avstånden större, med långa gång/cykelvägar och närhet av större vägar. Någon bäck och liten damm skulle agera dragplåster för zonerna där tycktes det men var inte mycket o sätta i granen direkt. Det gick att hantera i alla fall. De sista zonerna jag hade kvar låg i öster och en var uppe på något berg.

På vägen dit så låg en snubbe och stönade som en stucken gris med två oroade kvinnor över sig och en skrivbordsstol bredvid ute på en asfalterad infart. Vad de hade den där för var helt bortom vad jag förstår men han verkade i alla fall ha ramlat ur den kanske stående på den och slått ansiktet i asfalten.

Det tog inte lång tid innan jag slutade tänka på det för jag hade hittat vägen upp till TölöZone:

Bild

Minnet av hur farbrorP lagt upp en bild på Göteborgs Facebook grupp från just den här platsen återvände med insikten att det här nog inte skulle bli så trevligt med 4 timmar redan i benen. Zonen är ett gammalt vattentorn från 1897 dit man kommer genom att gå upp för 187 trappsteg men det gick mycket bättre än väntat faktiskt och jag behövde inte stanna ordentligt en enda gång även om trapporna aldrig tycktes ta slut. Väl uppe ser det ännu värre ut tycker jag:
Bild
Utsikten var inte fy skam heller:

Bild

Bild

När jag tagit ett par zoner till så blev jag mycket förvånad över att ha krona på huvudet då jag enbart hade 28 zoner. Jag hade helt missat att jag ju befann mig i Halland och det var den kronan jag fått låna. Antingen hade jag lite tur eller så är aktiviteten mördande hög/tragiskt låg i Halland. Jag har inte undersökt saken. En av de som hade flest zoner i Kungsbacka Zackiz återtog en och blott en zon så jag tappa kronan igen. Det underliga var att zonen han tog var en enslig zon vid ett helt annat modernt vattentorn dit man är tvungen att bestiga en jättebacke för att komma till. Den ville han tydligen ha i alla fall.

Jag kanske ska rapportera den sista zonen jag tog som heter ForsZone. Den ligger så till att om man inte gör en stor omväg och tar den norr ifrån så måste man gå på en större bilväg en bit och det känns inte riktigt bra.

Men nog med tråkigheterna nu har jag fått min Unique-250 medalj. Wehooo!

22.6k, 27z, +56 PPH

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s