Dygnet då jag promenerade 6-7mil

Det var redan i vinter någon gång då jag kikade runt på vilka häftiga medaljer man skulle kunna ta som gåturfare. Jag tittade på El staminatore vilket jag bedömde som en omöjlighet så vida man inte är en riktig tävlings-gångare i en större turfstad. Däremot Staminator borde funka om jag använde dygnet väl och då fanns det ju heller ingen anledning att inte ta Insomnia och de bägge Ninja medaljerna samtidigt också. Jag saknade fortfarande dem.

Det inhandlades ett extra batteripack ett Deltaco 15600maH att utöka staben. Hade ett litet på 2000maH sedan tidigare som inte lär ha räckt för ett helt dygns turfande. Sedan fick det ligga i ett par månader innan det var dags.

10:e och 11:e juni blev tiden för försöket. Nya skor hade inhandlats och Stenungsunds turfare förvarnats om att de gärna fick hjälpa till o ta zoner av mig. Stenungsund hade då 40 zoner mer centralt, 10 som är lite avsides och 10 som låg långt i periferin. Först planerade jag att börja kl 20 på kvällen för att inte va allt för trött när mörkret föll men kom fram till att det var bättre att påbörja tidigare för att slippa va vaken allt för många timmar på ett nytt dygn. Att vända på dygnet och sova lite i förväg är svårare och jag hade hur som helst inget att göra där på förmiddagen så jag gav mig ut på årets ditills varmaste dag. 27 grader i skuggan.

Jag hade bunkrat upp med 3 liter vatten, frukt och mackor samt en bok. Jag resonerade som så att jag nog skulle bli rätt uttråkad mellan varven då planen var att den tidigare hälften av dygnet ta 5 zoner per timme och senare 4 för att portionera ut vad som krävdes. 100 zoner delat på 24 timmar är lite mindre än 4.2z per timme. Jag tog vilostunder lite här och var men den där boken var det aldrig tal om. Vilostunderna handlade om att andas, dricka vatten och bli av med tyngden av ryggsäcken.

10.48 tog jag första zonen, MastaPå, en av mina favoriter. Om inte annat för att den är zonen som ligger närmast hemma. Solen låg på riktigt bra så vätskan tynade fort. Jag skrev upp hur många zoner jag tog varje timme i mobilens notepad för att hålla mig ajour med tempot. I början låg jag på runt 6 zoner i timmen vilket var något för högt men så kom det andra timmar då det var färre så det jämnade ut sig mot precis rätt tempo fick jag för mig.

Jag träffade stenis_ucl och stenta vid BusView o hade en liten pratstund innan jag gav mig vidare för att fylla på vatten vid Läkarhuset. Senare fylldes även vatten vid Sundahallen.

Vid 15 hade jag jobbat mig bort till zonen NorumsKyrka och fötterna fick sig lite välbehövlig luft. Jag kände då att det var ungefär 34% chans att lyckas, 33% att jag skulle bli för trött och 33% att skoskav skulle ställa till det för mig. Skoskaven var inte sådär överjävlig, det var mer att tårna var ihoppressade i de nya skorna.

Flopflex höll mig sällskap i chatten och gav tips om färdvägar. Efter ett riktigt ångbad på asfalten mellan MotFuruFjäll och BallRockRoad var det dags o bege sig upp mot högre höjder igen. Funderade mycket på om jag skulle sticka in och käka morsans och farsans middag eller om det skulle göra att sessionen dog. Tillslut blev det att jag kikade in och fick lite extra solskydd på öronen som jag missat, bytte skavsårsplåster på tårna och tog med mig en hög köttfärssås i en låda. Den avnjöts senare på en parkbänk vid Bridehammer. Lyckades riktigt bra att inte tappa tempo trots att rutten blivit något längre.

stenic_ucl kom ut och tog ett helt gäng med zoner av mig. Flopflex var skadad men tog några zoner ändå.

Kvällen kom och värmen började slutligen avta. Jag räknade o räknade men fick det inte till annat än att det var riktigt ont om zoner för att klara natten. Rensade en del av centrum i fall det skulle komma ut någon mer sent på kvällen men det förblev turflöst. Jag skulle få gå ner på riktigt låg fart. Insomnian var väl aldrig riktigt i fara däremot sessionen och Staminatorn såg allt mer tveksam ut. De bägge Ninjorna fick jag skippa för jag hade inte råd med 3 zoner i timmen. Jag hade att välja mellan att gå ner på 1 zon i timmen och kanske förlora sessionen samt Staminator tempo eller att ta 2 zoner i timmen och ta mig ut på Tjörnbroarna för 4 extra zoner med långa avstånd och senare hoppas att jag inte också behövde gå mot Stora Höga med ännu större avstånd.

Jag hade hört att Källöudde mitt mellan Tjörn och Stenungsund var en jobbig zon och det var ingen överdrift. Går man rätt fram mot den så tar man sig först ner för branta backar i skogen för att mötas av ett oövervinligt stup. Jag var i stor tidsnöd när jag kom till detta stup vid halv fem och hade inte heller ork att famla mig till rätt väg. Zonen känns på gränsen till farlig för dem som inte kan vägen men väl där förstår jag att det är en underbar utsikt. Mina fötter tyckte inte alls om denna skogsstrapats och det började kännas som om fötterna var uppfläkta på undersidan. Jag bävade för om jag skulle ha stora gapande sår när jag väl fick av skorna men det var inte dags o tänka på nu. Jag gav helt upp Källöudde denna gång och stressade mot MonsterBridge istället för att få behålla min session.

När det var som jävligast kom räddningen när stenis_ucl började plocka zoner vid halv fem. Mitt tempo hade givetvis sjunkit en hel del under natten och nu var det dags för stress då det krävdes över 6 zoner i timmen resterande tid för att klara Staminatorn. Efter en välbehövlig vila vid BathView medan stenis blocktid gick ut begav jag mig mot SneezeNose, Kvarntäppan och vidare mot de jobbiga zonerna uppe högt i Stenungsund igen. Hazelwater, Torpzone, Svalörtstigen etc.

Som jag hade räknat så skulle jag antingen få vara snabb eller så skulle jag i desperation få ta badzonen vilket jag kunde pga. att jag hade plastlåda där mackorna varit och en plastpåse där jag hade ett äpple. Förvisso ingen handduk utan skulle få klädsimma men vad gör man inte för en Staminator? Det hela var dock felräknat av mig. Jag hade tänkt på Staminatorn som med Insomnia. Något man gör i heltimmar men jag hade ju hela tiden fram till 10.48 på mig att ta Staminator inte fram till kl 10.00. Att jag varit vaken ca 26 timmar kanske kunde få ursäkta mig. Det fanns exakt rätt antal zoner kvar för att få Staminatorn utan att bada om jag höll tiden men så vaknade flera av Stenungsundarna till och tog fler zoner kring 8 snåret. Stenta och stenis igen. Nu var det bara och orka en sväng till i centrum och upp till slutstation Högsätet, ett konstverk i formen av en stenstol värdig en kung. Jag ville landa på 101 zoner för att få rekordet i antal zoner per dygn för en gångare men hade räknat fel på en zon och jag orkade bara inte upp på berget som MastaPå ligger. Det fanns bara inte där utan det blev sätta sig på stentronen och snart därefter sjunka ner på gräsmattan och bara dö en stund. Meddelade flickvännen att jag var klar så hon ringde upp. Låg där o pratade med henne raklång på gräsmattan en stund innan det var dags o bege sig den mödosama vägen hem. Jag gick långsamt som en gammal gubbe nu när fötterna hunnit känna efter att det inte var så trevligt att gå mer. Inga seriösa skador hade som tur var åkommit mig utan mest blodblåsor och allmänt skav. 47km fågelvägen slutade det hela på vilket borde bli 6-7 mil rktig väg.

Tack alla Stenungsundare för hjälpen och föräldrar för mat etc. 🙂

http://warded.se/turf/session/4fdd604859da3dda8b466017ccd44cdc
http://warded.se/turf/session/b9b34811fcf80e92929f7718c10a4e96

BildBild

Advertisements

7 thoughts on “Dygnet då jag promenerade 6-7mil

 1. Tusan så bra jobbat 🙂 Gåturfare är verkligen riktiga martyrturfare 🙂 Och att gå sig till en Staminatore och dessutom samtidigt Insomnia är verkligen imponerande. Respekt! Grattis!

 2. Wow, verkligen grymt jobbat! Extra tufft med tanke på logistiken i stan.
  Har inte tagit 24:n själv, men FYI ett par personbästa: Som mest 113z/24h (med sovpaus). En annan gång greed 92 – 100 funkade inte då jag inte hade nåt batteripack då, tredje gången nallen dog var jag mitt ute i sarsaparillan och det kändes sisådär att fortsätta…
  Tänker du gåturfa i Sthlm nån gång kan du få lite stalltips. 😀

  • Nice. Fick jag lite att uppdatera wikis gångrekord med 🙂 Tar gärna sessionerna för när du gick 113z. Kul o skicka med till wikin.

   Hade jag försökt igen skulle jag definitivt gjort det i en större turfstad med bättre skor. Stockholm var jag en kortis i för en månad sedan men inget mer på horisonten.

 3. Just ja, Yenx har ju tagit Greed-100, har för mig att det stod i forumet, gåturftråden.
  Här är mina sessioner men jag får det inte riktigt att stämma med mitt minne av 113, undrar om jag hade två strötakes på eftermiddan? Min hjärna var helmosig och andra natten börjar ju zonerna expira. 111 är iaf bevisbart så du kan skriva det:
  http://warded.se/turf/session/fa3302505e17c1e5644e75504a493983
  http://warded.se/turf/session/05e06ffb28582a6833d4c2bd118e58c0
  http://warded.se/turf/session/08f134b012a069f8997fdad657c5fdfb
  Lite nervigt där, kom på att jag hade 9h på mig att gå om två cykelturfare för att undvika nedflyttning i seriespelet. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s